Stagiair Cas over coronatijden bij Grava: “Nog steeds de strafste stageplek, ook al zit ik er nu niet fysiek!”

Digital Campaigns
B2B, B2C
Lead Generation, Reach
Cas werkt vanop zijn kot

Hallo, ik ben Cas Ezzy, laatstejaarsstudent communicatiemanagement aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen en sinds maart stagiair bij digital performance agency Grava. Net wanneer ik mijn draai goed en wel gevonden had op mijn stageplek, brak de coronacrisis uit. En zo zit ik vandaag te tokkelen op mijn laptop vanuit mijn kot in Leuven. Best gezellig, maar toch een tikkeltje anders!

Op post vanuit mijn home office

Bij Grava werd het coronavirus meteen serieus genomen. Al was het zoeken naar een nieuwe manier van werken. De eerste chaos werd snel omgeruild voor veel goesting en creativiteit om up and running te blijven. Voor het Grava-team en voor haar klanten natuurlijk! Ik nam het nodige materiaal mee huiswaarts en installeerde me in mijn kleine, bescheiden thuiskantoor.

Een stagiair laten telewerken en vanop afstand begeleiden? Daar hebben weinig bedrijven ervaring mee. Mijn stagementor en Programmatic Lead Vincent was er nochtans binnen de kortste keren mee weg. Dankzij zijn strikte opvolging via mail, chat en video call kan ik moeiteloos banner- en audiocampagnes vanuit mijn kot blijven opzetten en optimaliseren. Ik zit niet meer fysiek bij Grava, maar ook vanop afstand is het de strafste stageplek. #happyteleworker

Nieuwe coworkers, nieuwe gewoontes

Mijn werkuren zijn niet veranderd - ik start nog steeds om klokslag 9 uur aan mijn stagedag - mijn werkomgeving daarentegen … Ik huur een studentenkamer in Leuven en zit dus samen met mijn kotgenoten in lockdown. Een gezellig bende die samen de dag start met een kop dampende koffie en dan ieder naar zijn focusplek verhuist. Terwijl ik banners vormgeef, campagnes bijstuur, virtuele meetings bijwoon, … buigen zij zich over hun thesis en naderende examens.

Het coronatijdperk zorgt ook voor een frisse wind door mijn avondroutine. Ik zwaai niet langer manager Dennis, stagebegeleider Vincent en kantoorhonden Bob en Max, uit om vervolgens op de trein richting Leuven te springen. Nu stuur ik na een goed gevulde werkdag het Grava-team een chatbericht om te laten weten dat ik uitcheck. Enkele minuten later al ben ik aan het joggen. Perfecte afsluiter van de dag? Een barbecue met mijn huisgenoten op ons terras. Mijn inspirerende stage werd niet stopgezet en ik (her)ontdek de kleine dingen in het leven. Deze stagiair heeft niet te klagen! #luckyintern

Volgend academiejaar stage lopen bij Grava en bijleren van échte cijfer- en campagnespecialisten? Laat van je horen >>

Volgend artikel

Grava's nieuwste Planner en Account Manager Merve

Digital Strategy Advies • 2 juni