Mijn 3 takeaways van Video First Conference

Video Advertising, Social Advertising, Addressable and OTT TV
B2B, B2C, B2B2C
Brand Awareness, Engagement
Video First Conference

Video in marketing is fun, maar vooral: strategie. Daarover ging het in de recentste Video First Conference, een internationaal event met sprekers en video marketing experts van onder meer Facebook en YouTube. Als lid van het FairEtail  Social Team had ik er ontzettend naar uitgekeken. Dat bleek helemaal terecht: learnings genoeg. Ik deel ze graag intern, maar ook met jou. Drie belangrijke inzichten die vandaag de richting van de videomarketing bepalen, dit zijn ze:

 

1. Gebruik de Belgische groeimarge

Anthony Belpaire is Partner Lead bij YouTube. Hij stelde vast dat Belgen veel meer video kijken dan Nederlanders. Toch blijven Belgische bedrijven ontzettend voorzichtig met de besteding van online marketingbudgetten: in België wordt slechts 20% van het marketingbudget online besteed, terwijl dat in Nederland 50% is. Er blijft in ons land dus flink wat ruimte voor online groei!

 

Share of Digital

2. Personaliseer

Meerdere sprekers beklemtoonden het: wie de aandacht van de gebruiker wil houden zal ook video moeten personaliseren. Google biedt de mogelijkheid met YouTube Director Mix te werken, dat is een tool die je videoboodschap aanpast aan de gebruiker.
Verschillende factoren laten je toe uiteenlopende varianten te maken. Zo kan je bijvoorbeeld uitsplitsen in man/vrouw, 18-34 jaar / 55+ en personen die in-market zijn voor een nieuwe smartphone/laptop. Zo ontstaan 8 varianten die automatisch worden aangepast wanneer ze op de doelgroep van toepassing zijn. Breid je die lijst uit, dan groeit ook het aantal varianten.

 

3. Maak het interactief

Gepersonaliseerd is goed, maar het kan nog beter. Na gepersonaliseerde video is de volgende stap: interactieve video, de core-business van Wirewax. Hun ervaring leert dat dit soort video’s tot 47% meer interactie leidt, bovendien loopt de doorklikratio (CTR) op tot 16-48%. Het gaat bij deze video experiences al niet meer om een trend, maar stilaan om de norm. Interactieve video komt wellicht in de nabije toekomst al tot in de living via TV en platformen als Netflix.

Interactieve video

Wat je doel ook mag zijn: iedereen kan video inzetten, van B2C tot B2B, van lineair over gepersonaliseerd tot interactief. Van groot belang als je met video start, is de zorg die je besteedt aan doelstelling en strategie. Wees creatief, bekijk àlle mogelijkheden. Ik kijk alvast uit naar de volgende editie van het Video First Conference om te zien hoe accuraat de voorspellingen voor 2019 uiteindelijk blijken te zijn. 

Heb jij video’s die je vandaag of in de toekomst wil verspreiden, kom dan eens praten met ons. Ikzelf en mijn collega’s helpen je graag om meer rendement te halen uit je campagne.

Tot dan!

Dieter

Volgend artikel

Adverteren tijdens de feestdagen

Social Advertising • 15 november