SEO-audit: een ongeziene boost voor je website performance

Geen grip op je positie in de zoekmachines? Wil je timmeren aan je website performance gebaseerd op sterke cijfers? Met een SEO-audit checkt Grava wat ontbreekt om te scoren in Google. Aan het einde van de rit ontvang je een infodocument dat je SEO gezondheid weergeeft in tal van vatbare check points.

Contacteer ons!

Wat is een SEO-audit?

Een SEO-audit is een grondige websiteanalyse die de kernelementen bestudeert voor een sterke positie in zoekmachines. Het algoritme van Google scoort je website op een grote variatie aan factoren, Grava controleert deze voor jouw bedrijfswebsite en steekt zo de schouders onder een betere vindbaarheid en hogere ranking. Onze SEO-check toetst vier doorslaggevende SEO-domeinen af.

SEO Audit Check

1. Sitestructuur

Een optimale SEO sitestructuur zorgt ervoor dat de belangrijkste websitepagina’s in slechts enkele clicks bereikbaar zijn. Grava assisteert je in het optimaliseren van je websitestructuur. We tonen je hoe je alle content netjes in clusters of silo’s kan ordenen en hoe je onderlinge links legt tussen verschillende pagina’s van je website. De perfecte sitestructuur? Een piramide waarbij de homepage de top is, gevolgd door de productcategorieën, de subcategorieën en de individuele productpagina's.

2. Technische SEO

SEO wordt ook beïnvloed door de technische set-up van je website. We duiken diep in de code en sporen via SEO tools op waar de pijnpunten zich bevinden. We benoemen concreet en in mensentaal wat er fout gaat en vooral hoe wij - of jouw webbouwer - dit kunnen oplossen. No-nonsense SEO-feedback op maat van je business.

3. SEO-geoptimaliseerde content

Content is de brandstof voor je website en helpt je terrein te veroveren in zoekmachines. We inventariseren je voornaamste websitepagina’s en kijken of ze voldoende relevante content bevatten. We adviseren je om foutieve, gedateerde of onduidelijke content te verwijderen. Via een extra traject dat keywords onderzoekt, kunnen we voor jouw bedrijf ook op zoek gaan naar opportuniteiten om nieuwe pagina’s te maken voor je website. Zo kan Google zich volledig focussen op je toppagina’s en verbeter je je website performance. Handig!

4. SEO-autoriteit

Zoekmachines hechten veel belang aan de autoriteit van je domein. Grava inventariseert je SEO-autoriteit en hoe die ontstaan is in het verleden. Wat ging goed en wat kan beter? Onze SEO-audit is je houvast om van je website een doorwinterde autoriteit in zijn vakgebied te maken. Met onze tips en gecombineerde inspanningen evolueer je naar een expert in je vakgebied. En expertise, die wordt beloond door de zoekmachines.

SEO-AUDIT BONUS | Grava houdt haar ogen en oren open voor de concurrentie. We houden in de gaten welke SEO optimalisaties ze doorvoeren, hoe deze zich vertalen in de ranking en waar ze minder goed scoren. Tijdens een SEO traject stellen we realistische maar rake doelen en versterken we je positie ten opzichte van je online concurrenten.

Hoe belangrijk is een siteaudit in een SEO-traject?

Een SEO-audit is niet weg te denken uit een hands-on SEO-samenwerking. Het SEO-traject van Grava werkt zowel in de breedte als in de diepte aan een betere vindbaarheid voor je site. Als de SEO-audit er ligt, stopt het niet. We beschikken over een goede technische kennis waardoor we je webbouwer haarscherp kunnen briefen over onze aanbevelingen.

"Grava buigt zich gedurende een SEO-traject naast de technische component ook over het contentluik van SEO. Duurzame impact of quick win? Kiezen hoeft niet, wij stippelen een strategisch contentplan uit waarmee je scoort op korte én lange termijn. Een SEO-audit kan de aftrap zijn van een traject dat je SEO-score in haar totaliteit boost."

Wat mag je verwachten van Grava’s SEO-audit?

Onze ervaren SEO-consultants leiden je audit in goede banen en verdiepen zich in tal van SEO-domeinen voor het behalen en verbeteren van een goede SEO positie.

 • De mobielvriendelijkheid van je website
 • Het gebruik van een SEO-geoptimaliseerde navigatie
 • De opbouw van je URL’s
 • De laadsnelheid en de opbouw van je webpagina’s (content en code)
 • ...

Allemaal worden ze onderworpen aan een screening. De output? Een waardevol naslagwerk dat je SEO sterkte van je website in kaart brengt op basis van tal van belangrijke check points. Geen nood, ons document is niet opgesteld in tech taal. We leveren onze inzichten hapklaar aan en illustreren met icoontjes wat prioritair is.

Het infodocument wordt aangevuld met een management summary die keurig het wat en hoe van je SEO oplijst.

Als slotstuk plannen we een meeting in waarin we je onze learnings toelichten. Wij hopen natuurlijk dat je webbouwer van de partij is, want de kans is groot dat er uit ons document enkele to do’s voor je developer komen. Na een inhoudelijk vragenrondje bepalen we wie welk SEO actiepunt beetgrijpt en uitvoert. De bedoeling van onze studie is immers niet alleen denken maar ook doen!

TIP SEO-AUDIT | Doe je een beroep op Grava voor een SEO-audit? Verleen onze SEO-expert bij de start toegang tot je Google Search Console en Google Analytics. Zo krijgen we zicht op je concrete websitecijfers en SEO resultaten.

Met een SEO-audit bij Grava win je …

 • Inzicht in de algemene SEO gezondheid van je website
 • SEO opportuniteiten om het verschil te maken ten opzichte van je concurrenten
 • Zicht op websitefouten uit het verleden en hoe jij, of je webbouwer, ze kan vermijden in de toekomst
 • Efficiënte tips om de vindbaarheid en de SEO autoriteit van je website te verbeteren
 • Logische en sterke websitestructuur, websitesnelheid en gebruiksvriendelijkheid met een hoge kans op conversies

Je website grondig onder de loep laten nemen door een SEO-expert? Vraag je SEO-audit aan.

SEO Audit
voor je business?

Ontdek de voordelen van SEO Audit

 • Een kant en klaar stappenplan voorzien van prioriteiten om je website performanter en winstgevender te maken.

 • Presentatie van de belangrijkste SEO taktieken door een ervaren SEO consultant.

 • Waardevolle inzichten in website onderdelen die uw SEO performance saboteren en hoe je dit kan vermijden.

 • Een hapklare inkijk in de keywords en pagina's die traffiek brengen naar je website en keywords en pagina's die leiden tot conversies.

About you

Een sterk merk in de markt zetten, een uniek product boosten of een verrassende visie realiseren? Jouw doelstellingen zijn de bottomline van ons digital performance marketingplan. Daarom zijn we benieuwd naar je plannen, passies en prioriteiten.

Wil je meer leads? Meer clicks? Meer klanten? Wij vertrekken van je vragen en vertalen ze naar een concrete digitale strategie. Op maat natuurlijk, want er is geen enkel bedrijf zoals dat van jou.

About us

Een online strategie? Wij spreken vlot DSP, RTB, CPM en ander digi-talen en maken graag de vertaling voor jou. Vertrouw je project toe aan onze marketing experts en neem plaats in de digitale driver’s seat van je onderneming.

Digital performance marketing voor je project?
Of je eigen digital marketingteam versterken? Met Grava schakel je meteen enkele versnellingen hoger. Samen bepalen we de projectscope, stippelen we een tijdslijn uit en koppelen we elke actie aan het juiste budget.

Training en Workshops

Aanstormend talent opleiden of je marketingteam up-to-date te houden? Grava maakt graag tijd voor jou! Wij schaven je kennis bij met praktische seo tips, een gerichte google analytics training of digital marketing cursus. Een specifiek topic in gedachten? Wij organiseren opleidingen à la carte, van gepersonaliseerde one-to-one’s tot intensieve groepstrainingen. Omdat wij onze kennis graag delen!