SEO sitemigratie: je website verhuizen en visibiliteit en autoriteit behouden

Een nieuwe website lanceren? Op zoek naar tips om je organische visibiliteit in de zoekmachines te behouden bij websitewijzigingen? Met een doordachte SEO migratiestrategie leidt Grava de verhuis van je website in goede banen. Vlot en foolproof, want wij zien geen enkele beïnvloedende factor over het hoofd.

Contacteer ons!

Wat zijn SEO sitemigraties?

Een SEO sitemigratie is een verzamelnaam van situaties waarin een website zodanig gewijzigd wordt dat hij verhuist naar een andere locatie, domein of subdomein of dat de HTTP (onbeveiligde website) in de URL wijzigt naar HTTPS (beveiligde website).

Tijdens een website migratie focussen we ons op het veiligstellen van de eerder opgebouwde SEO autoriteit die de zichtbaarheid van een website in zoekmachines vereenvoudigt.

Met een helikopterblik en in overleg met je webbouwer zorgt Grava voor een sluitende websiteswitch en een duurzame SEO migratie van je oude website naar de nieuwe website. Wijzigingen in locatie, platform, structuur, inhoud, ontwerp of UX: wij denken met je mee en buigen ons over een brede waaier aan aanpassingen.

Enkele concrete voorbeelden van SEO sitemigraties zijn …

  • Wijziging van HTTP naar HTTPS (van een onbeveiligde naar een beveiligde verbinding)
  • Veranderen van de URL-structuur van je website
  • Herstructurering van de sitearchitectuur
  • Verhuizing van hostingpartij
  • Combineren van verschillende domeinen naar één overkoepelende site met meer autoriteit
  • Een aparte mobiele website naar een responsive website migreren
  • Wijziging van CMS-platform
  • Migratie naar een nieuwe domeinnaam
  • Redesign van je bedrijfswebsite

TIP SEO-MIGRATIE | De structuur van je website reorganiseren of een nieuw webdesign ontwerpen? Betrek zo vroeg mogelijk in het migratieproces een gespecialiseerde SEO-partij. Hoe sneller ze aan boord zijn, hoe beter de resultaten voor je bedrijfswebsite.

Hoe belangrijk is een websitemigratie?

Sterke zoekmachineresultaten behalen zonder een SEO migratieplan? Think again! Geen migratie uitvoeren of geen correcte migratie uitvoeren, heeft impact op je website ranking en website traffic. Vergelijk de lancering van een nieuwe bedrijfswebsite met de verhuis van een winkel. Zonder communicatie en signalisatie wordt een nieuw winkelpand niet gevonden, ook niet door het vertrouwde cliënteel. Een ‘Wij zijn verhuisd’-poster met het nieuwe adres ophangen, post doorsturen, adresgegevens updaten, … Logisch als we offline verhuizen, maar ook online cruciaal.

Van zodra je je nieuwe website publiceert en de oude website offline haalt, wijzigen al je oude URL’s in 404 not found pagina’s. Maar Google? Die geeft ze nog steeds weer in zijn resultatenlijst. Deze dead links hebben een negatief effect op je ranking, want ze brengen je potentiële klant naar een lege winkel (je oude website). Misschien ben je niet langer fan van de huidige websitenavigatie, droom je luidop van een strakker design, … Top! Maar schenk voor je stappen onderneemt aandacht aan je bestaande website. Met de juiste SEO checks kan je verder bouwen op je actuele online successen en visibiliteit mét een nieuwe look-and-feel.

TIP SEO-MIGRATIE | Een nieuwe website is een frisse start voor je onderneming, maar Google vergeet niet zo snel. De zoekmachine blijft je oude content tonen wanneer je je oude website offline haalt. Een SEO migratie zorgt ervoor dat je potentiële klanten vlot de weg naar je nieuwe webstek vinden. Grava vertelt je exact hoe je de SEO waarde van je oude naar je nieuwe site transfereert

Checklist voor een zorgeloze SEO sitemigratie

Van start tot stop leidt Grava je SEO sitemigratie in goede banen. We betrekken de juiste mensen en spreken heldere taal. Ons stappenplan geeft je bedrijfswebsite 2.0 een krachtige kickstart.

Kick-offmeeting | Alle neuzen in dezelfde richting

Een SEO migratie is het resultaat van teamwork. Daarom nodigen we in de startmeeting iedereen uit die zal meewerken aan het project. We bespreken de zwaktes van de oude website, benoemen de valkuilen en opportuniteiten van een websitemigratie en lichten de projectaanpak toe. Het doel? De kick-off verlaten met alle neuzen in dezelfde richting en een duidelijk actieplan.

Voorstudie | Bestudering van huidige website en benchmarking

Van nul beginnen? Allesbehalve! Tijdens de voorstudie bestudeert Grava de as-is situation. We crawlen de oude website(s), traceren de belangrijkste webpagina's en keywords en bepalen welke optimalisaties een must zijn. We doen ook een website speed test van de oude site als benchmark.

Structuurcheck | Analyse van wireframe en websitestructuur

Aan de hand van de wireframes bestuderen we de fundamentele structuur van de website. We bekijken hoe je de website wil bouwen en of dit matcht met het zoekgedrag van potentiële klanten. Een logische websitestructuur voor een goede vindbaarheid in zoekmachines? Gegarandeerd!

Begeleiding | Advies vanop de eerste rij tijdens de staging fase

Grava kijkt steevast mee tijdens de ontwikkeling. Onze houvast is een technisch migratiedocument met een heldere prioriteitenlijst. Zo sporen we problemen vroegtijdig op en begeleiden we je webbouwer bij het bouwen van een SEO vriendelijke en -vindbare website.

URL mapping | Gedetailleerde URL mapping voor zoekmachines

Wanneer de URL's op de staging omgeving definitief zijn, starten we met een URL mapping. Voor kleine websites mappen we de URL’s manueel van de oude naar de nieuwe website. Voor grote websites doen we een beroep op je webbouwer om de URL mapping – volledig of gedeeltelijk – te automatiseren. URL mapping is fundamenteel voor de vindbaarheid van je nieuwe website in zoekmachines. Het geeft een boost aan de autoriteit van je nieuwe site waardoor die meteen hoger in de zoekmachines scoort.

Aftercare | Ondersteuning na websitelancering

Na de websitelancering controleren we de website redirects, voeren we een finale snelheidscontrole uit en stellen we Google Search Console in voor de technische follow-up. Via duidelijke, inzichtelijke rapporten informeren we je over het sluitstuk van de SEO migratie.

Waarom een SEO sitemigratie? Grava concludeert …

Het is beter te voorkomen dan genezen, want ondoordachte acties kosten je kostbare visibiliteit, merkbekendheid en omzet in Google. Met een goede voorbereiding en een actieplan verhuis je je website mét behoud van rankings en traffic. Win-win!

Zoek je ondersteuning of tips voor jouw SEO sitemigratie? Grava springt met plezier bij.

SEO Site Migratie
voor je business?

Ontdek de voordelen van SEO Site Migratie

About you

Een sterk merk in de markt zetten, een uniek product boosten of een verrassende visie realiseren? Jouw doelstellingen zijn de bottomline van ons digital performance marketingplan. Daarom zijn we benieuwd naar je plannen, passies en prioriteiten.

Wil je meer leads? Meer clicks? Meer klanten? Wij vertrekken van je vragen en vertalen ze naar een concrete digitale strategie. Op maat natuurlijk, want er is geen enkel bedrijf zoals dat van jou.

About us

Een online strategie? Wij spreken vlot DSP, RTB, CPM en ander digi-talen en maken graag de vertaling voor jou. Vertrouw je project toe aan onze marketing experts en neem plaats in de digitale driver’s seat van je onderneming.

Digital performance marketing voor je project?
Of je eigen digital marketingteam versterken? Met Grava schakel je meteen enkele versnellingen hoger. Samen bepalen we de projectscope, stippelen we een tijdslijn uit en koppelen we elke actie aan het juiste budget.

Training en Workshops

Aanstormend talent opleiden of je marketingteam up-to-date te houden? Grava maakt graag tijd voor jou! Wij schaven je kennis bij met praktische seo tips, een gerichte google analytics training of digital marketing cursus. Een specifiek topic in gedachten? Wij organiseren opleidingen à la carte, van gepersonaliseerde one-to-one’s tot intensieve groepstrainingen. Omdat wij onze kennis graag delen!